tiistai 15. tammikuuta 2013

Pukettikortti


Mummo täyttää ensi viikolla vuosia ja miun piti keksiä jotain, joka menisi perille kirjekuoressa niin ettei sitä tarvitse lähteä varta vasten hakemaan postista. Päätin lähettää kukkakimpun näin litistettynä. Hyvät ohjeet tällaisen kortin tekemiseen löytyy extremecards-blogista, ja tietysti Youtubessakin on videoita, jos haluaa ohjeensa liikkuvassa muodossa.

Tein lehdet sapluunan avulla ja lisäsin väriä kukkien keskustaan tussilla ja leimasintyynyllä. Käytin kukkien liimaamiseen Scotchin Gel Glue:ta, joka osoittautui aikas passeliksi tähän hommaan; ei valunut ja oli tarpeeksi vahva pitämään koko jutun kasassa, vaikka sitä olikin vain pienet täplät terälehtien kärjissä.

tiistai 1. tammikuuta 2013

Purkki positiivisuutta


Tein alkavaa vuotta varten purkin, johon on tarkoitus kerätä asioita tai tapahtumia, isoja tai pieniä, joista tuli hyvä mieli. Sitten vuoden viimeisenä päivänä purkin voi avata ja muistella miten mukava kulunut vuosi olikaan. Tietysti jos jonakin päivänä ottaa kovasti päähän, lappuset voi lukea ensiavuksi jo ennen 31.12.

Rajasin maalarinteipillä lasipurkin kylkeen alueen etikettiä varten, levitin kerroksen lasimaalia tarttumispinnaksi ja sen päälle liitutaulumaalia. Kanteen tein aukon alun purkin avaajalla ja jatkoin leikkaamista peltisaksilla. Liimasin kangasta maitoliimalla päälle ja laskostin reunan rypyille. Purkkia voi jatkossa käyttää sitten vaikka säästöpossuna.