torstai 3. joulukuuta 2009

Pajusydän


Tämän pajusydämen muoto onnistui todella hyvin. Harmi, kun miun kamera ei ota kolmiulotteisia kuvia, että näkisitte sen pyöreyden.

3 kommenttia:

 1. Kaunis, miten noin kauniin voi joku tehdäkkään :-)

  t. Minna

  VastaaPoista
 2. Wau! Etsin ohjeita pajusydämen tekoon ja tämä olisi juuri täydellinen, nyt vaan pähkäilemään, kuinka se on tehty :)

  VastaaPoista
 3. Muistaakseni aloitin sydämen kaksihaaraisella pajulla, jonka haarat taivutin muodostamaan nuo sydämen kaaret. Haarojen päät kiinnitin nippusiteellä alas oksan yhtenevään pätkään, mistä muodostui sydämen tervävä alapuoli. Tämä kaksiuloitteinen sydän ei siis muodosta valmiin sydämen ääriviivoja, vaan se toimii ikään kuin luurankona sisällä, joka antaa alussa vähän viitettä muodosta, jota lähetään kasvattamaan pujottelemalla pajuja sikinsokin.

  Jos tekee tuollaista pulleaa sydäntä, kannattaa kasvattaa myös sitä kolmatta ulottuvuutta heti alusta asti, sillä siten ulottuvuudet yhdistyy kauniisti ja luonnollisesti. Yritä siis vastustaa kiusausta tehdä ensin kaksiuloitteinen sydän, jota lähdet sitten pullistamaan, vaikka se tuntuisikin helpottavan muodon hahmottamisessa; lopputuloksesta ei tule yhtä kaunista ja sopusuhtaista. "Oikealla tavalla" tehtynä tekele ei ehkä enää muistutakaan sydäntä, kun ensimmäiset (pari) tusina(a) pajua on pujoteltu alkurankaan mutta kyllä se sydän sieltä esiin tulee.

  VastaaPoista