perjantai 8. tammikuuta 2010

Camée-koruja


Käytiin tällä viikolla Tallinnassa etsimässä meripihkasta kaiverrettuja camée-koruja. Valitettavasti sopivaa ei löytynyt (tai ainakaan sopivan hintaista) jotenka ajattelin, että osaahan tuollasen tehdä itekin. Eli just kun olin saanut viimeiset jouluaskartelukamat siivottua pois, kaivoin ne takasin esiin ja levittelin lattialle. Tein nämä samalla tavalla lasimosaiikista ja kutistusmuovipohjista kuin ne jouluiset rintaneulatkin, tosin nämä oli aika lailla haasteellisempia tuon silhuetin leikkaamisen takia. Mittasin, että valmis pää nutturasta rintaan oli sentin pitunen, eli yritä siinä nyt sitten saada huulia näyttämään edes jotenkin ihmismäisiltä. Silmät oli sen jälkeen niin ristissä, että tuli ihan opiskeluajat mieleen, kun piti tutkia pieneliöitä ja kasvisolukkoa mikroskoopilla pari tuntia putkeen.

4 kommenttia:

 1. Mitäs sä oikein olet opiskellut? Viittaa luonnontieteisiin, vaikka taidoiltasi vaikutat enemmän taiteilijalta! Jokos olet valmistunut ja työelämässäkin?

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos! Takana on kuusi vuotta luonnontieteiden opintoja, minkä jälkeen lähdin lukemaan floristiksi. Ensi kesänä olis tarkoitus valmistua.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavia kukka-asetelmia oletkin kyllä tehnyt! Hienoa, että uskallat lähteä toisenlaiselle urapolulle vielä pitkienkin aiempine opintojen lisäksi. Missä päin Suomea voi floristiksi opiskella?

  VastaaPoista
 4. Meidän vuosiluokka opiskelee vielä Forssassa, mutta ekaluokkalaiset aloitti syksyllä Hämeenlinnassa, mihin opetus siirtyy kokonaan kun meidät saadaan talosta ulos. Alan opetusta ei hirveesti ole Suomessa tarjolla, mutta ainakin täällä Forssa-Hämeenlinna -akselilla pystyy suorittamaan floristin ammatti- ja mestaritutkinnot. Meijän opettajat käyvät kyllä vetämässä myös erillisiä kursseja pääkaupunkiseudulla.

  VastaaPoista