keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Pajutöitä


Askartelinpa tällä viikolla pajutöitä ja on kädetkin sen näköiset. Toivottavasti kukaan käsirasvan esittelijä ei pysäytä kaupassa. Yläkuvassa on vajaa 40-senttinen pallo tehtynä ihan siitä tavallisesta punaruskean vihertävästä kiiltopajusta, mitä tuolla ojissa kasvaa.

Pieni vati

Nuo tarjoiluvadit tai mitkä lie Mooses-vauvan kaislaveneet on tehty ihanan taipuisasta ja tavallista pajua vaaleammasta koripajusta, jota saatiin erään ihanan, nimettömäksi jääneen pariskunnan siirtolapuutarhapalstalta. Laitoin pari paksua pätkää tuota koripajua veteen lämpimään pariksi viikoksi tai kunnes niihin kasvaa juuret ja lykkään pihalle kasvamaan jos ehdin ennen kuin talvi tulee. Jos en ehdi, laitan ne ruukkuun kasvamaan talven yli, mutta joka tapauksessa ens kesänä saadaan väännellä ihan omaa pajua eikä tarvii käydä sitä mistään varastamassa.

Ison vadin loimet ovat vihreää energiapajua, joka on kyllä ihan raikkaan vihreää, mutta vähän jäykkää. Nuo vadithan mie tein niin, että iskin 6-7 loimipajua styroksin läpi kaaren muotoisesti niin että joka toinen on tyvi pää ja joka toinen latva itteeni kohti. Kiinnitin päät yhteen sukkahousun riekaleella ja aloin pujotella hieman ohuempia kudepajuja loimien välistä. Kudoin sitä kuin (veneen mallista) mattoa niin pitkälle kuin pystyin ja irrotin loimet styroksista, sidoin toisenkin päädyn kiinni ja jatkoin kutomista. Päät kiinnitin lopuksi japanilaisella solmulla, josta on lähikuva ihan viimeisenä.

Iso pajuvati

Japanilainen solmu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti