sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Ruusureliefi


Tätä korttia varten tein ruusuja kultaiseen reliefifolioon. Kuviot kannattaa pakottaa styroksin päällä tai jollain muulla alustalla, joka antaa periksi. Työkaluna voi käyttää kuulakärkikynää tai pallopäistä kohopainantapuikkoa.

lauantai 16. tammikuuta 2010

Pop up -perhonen


Tässä perhoskortti tehtynä pop up -tapaan. Tuo perhonen on sutastu akvarellikynillä.

perjantai 15. tammikuuta 2010

Kukkakuvia


Laitetaanpa tähän väliin pari kukkakuvaa yleisön pyynnöstä. Yläkuvassa on morsiuskimppu, joka tehtiin katkaistuin varsin -tekniikalla eli ensin jokainen kukka ja lehti leikataan sopivan mittaiseksi, minkä jälkeen niille laitetaan uusi varsi rautalangasta, joka sitten teipataan. Sitten kukkien ja vihreiden uudet varret taivutetaan sopivaan kulmaan ja lisätään kimppuun yksitellen. Koko päivä tuohon katkomiseen, teippaamiseen, kokoamiseen ja ikenien kiristelyyn meni, mutta lopputulos ei ollut miusta ollenkaan pöllömpi, kun ottaa huomioon etten ollut aiemmin tehnyt mitään tällä aika vaativalla tekniikalla.

Alla on kuva sillisalaattitilakoristeesta, johon on käytetty liljoja, freesioita, ruusuja, neilikoita, kuismaa ja kaikkea muuta mitä nyt satuin löytämään. Tuolla oli sen verran kokoa, että kukat loppui kesken, joten se jäi keskustasta vähän harvaksi. Ja tällekin työlle kävi samalla tavalla kuin muillekin harjoitustöille eli kun sen oli saanu valmiiks, siitä sai palautetta ja sitten se purettiin ja kukat käytettiin uuteen työhön tai heitettiin roskiin jos oli viikonloppu tulossa.

lauantai 9. tammikuuta 2010

Värilliset caméet

Kokeilin miltä nuo teko-caméet näyttää värillisenä. Liimasin lasin ja pohjan väliin värillisen taustapaperin.

perjantai 8. tammikuuta 2010

Tuuliviiri nukkekotiin


Tein pyynnöstä tuuliviirin kutistusmuovista nukkekodin katolle. Tein pientä etsivän työtä saadakseni selville milloin talo on rakennettu ja siis minkä vuosiluvun kaiverran viiriin. Kyseistä Lundbyn Småland -taloa on valmistettu ainakin 1960-luvulta lähtien, mutta sain porraskaiteen mallista selville, että tämä talo oli valmistunut joskus vuoden 1975 jälkeen. Päädyin siis vuoteen -77, koska siinä oli mahdollisimman vähän vaikeasti leikattavia kaarevia linjoja. Toivottavasti passaa.

Camée-koruja


Käytiin tällä viikolla Tallinnassa etsimässä meripihkasta kaiverrettuja camée-koruja. Valitettavasti sopivaa ei löytynyt (tai ainakaan sopivan hintaista) jotenka ajattelin, että osaahan tuollasen tehdä itekin. Eli just kun olin saanut viimeiset jouluaskartelukamat siivottua pois, kaivoin ne takasin esiin ja levittelin lattialle. Tein nämä samalla tavalla lasimosaiikista ja kutistusmuovipohjista kuin ne jouluiset rintaneulatkin, tosin nämä oli aika lailla haasteellisempia tuon silhuetin leikkaamisen takia. Mittasin, että valmis pää nutturasta rintaan oli sentin pitunen, eli yritä siinä nyt sitten saada huulia näyttämään edes jotenkin ihmismäisiltä. Silmät oli sen jälkeen niin ristissä, että tuli ihan opiskeluajat mieleen, kun piti tutkia pieneliöitä ja kasvisolukkoa mikroskoopilla pari tuntia putkeen.