torstai 16. kesäkuuta 2011

Vintage-merenneito


Halusin koittaa onnistunko tekemään kutistemuovista sopivan kokoisen palan, joka menisi kauan sitten ostamiini korukehyksiin. Etsin googlesta vanhoja merenneidon kuvia ja löysin lopulta sopivantyylisen, jota vähän muuntelin oman näköseksi ja kapeisiin kehyksiin sopivaksi. Tässä olisi voinut käyttää myös leimasinta, tai jos käyttää kirkasta kutistemuovia, kuvan olisi voinut piirtää läpi. Hahmottelin merenneidon ensin hyvin himmeästi lyijykynällä, väritin akvarellikynillä ja lopuksi käytin ohutta mustaa tussia, sillä vaikka tussi on vedenkestävä, muste ei imeydy muoviin niinkuin paperiin ja saattaa tuhriutua tai lähteä valumaan väritettäessä.


Halusin valmiin laatan olevan 2,5 cm X 7,5 cm, joten laskin että "raakamuovin" mitat pitäisi olla suurin piirtein 6,3 cm X 19 cm. Leveys osuikin ihan nappiin, mutta pituudessa oli muutama milli liikaa. Painoin veitsellä merkin nurjalle puolelle mistä laattaa tulee lyhentää ja laitoin sen takaisin uuniin pehmenemään. Kun muovin ottaa uunista, on muutama sekunti aikaa leikata ennenkuin muovi taas kovettuu, ja siinä kannattaa käyttää isoja saksia. Leikkauspinta jäi vähän kuprulle joten jouduin laittamaan sen vielä hetkeksi uuniin tasoittumaan.

Noihin kehyksiin kuuluu myös lasit, mutta niitä ei nyt välttämättä tarvita sillä käytin koholakkaa piirroksen suojana. Lakkaan tuli vähän ilmakuplia, mutta sehän sopii teemaan, ja lakan seepian sävy tuo miun vintage-merenneidolle mukavasti lisää ajan patinaa. Koska tuo miun käyttämä Inkssentials lakka jää koholle, olisin voinut vaikka leikata paperista lumpeita tai simpukoita ja kiinnittää ne reunoille muutaman lakkakerroksen päälle, että koruun tulee vähän tasoeroja, mutta päätin tällä kertaa että less is more.

Kutistamaton kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti