tiistai 5. heinäkuuta 2011

Läksyjä

Puna-apina
Miun ja varmasti monen muunkin ikäiseni lapsuuden kesiin kuului aina se, kun vanhempi polvi muistutti kuinka hyö joutuivat kesälläkin tekemään läksyjä kasvien keräämisen muodossa. Miun opinnoissa läksynä ei ole kasvien kerääminen, vaan niiden piirtäminen. Eli tarkemmin sanottuna meidän pitää tutkia kasveja ja niiden kasvumuotoja jne piirtämällä/maalaamalla sata kasvia.

Tarkoituksena ei ole se, että jokainen piirros olisi niin upea, että sen voisi laittaa suoraan kehyksiin, vaan töissä tulee näkyä oma kehitys. Miusta on ihan kiva, että tässä pääsee kokeilemaan vähän eri tekniikoita, esimerkiksi ruiskaunokin ja akaasian päätin maalata vähän pelkistetymmin.

Mie ennen aina inhosin vesiväreillä maalaamista, kun en saanut maalausta tottelemaan ja asettumaan paperille niin kuin olin sen nähnyt päässäni. Nyt tajuan, että iso syy siihen oli se, että koulussa joutui käyttämään sitä ohutta rypistyvää paperia, joka tuntui hylkivän maalia ja niitä vesivärinappeja, joissa ei ollut pigmenttiä nimeksikään.

Vahingosta viisastuneena opettajat muuten kielsivät meidän vuosikurssia piirtämästä heiniä ja ruohoja. Dang it!

Flamingonkukka
Syklaami
Ruiskaunokki
Akaasia
Ihmepensas
Nukkumatti
Ohdake
Perhoskämmekkä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti