torstai 25. elokuuta 2011

Kukkia piikkipullossa

Tässä on yksi ehdotus mitä tehdä tyhjille lasipurkeille ja pulloille; pikkasen maalia pintaan niin ne kelpaavat koriste-esineiksi. Jostain syystä suosin mattapintaa kiiltävän sijaan melkeinpä kaikessa. Käytin tässä mustaa mattamaalia, mutta kannattaa ehdottomasti koklata valkosta mattaakin, se antaa pullolle kivan keraamisen fiiliksen.

Pursotin pullon kylkeen kohomaalia niin että tipoille tuli aina terävä kärki, annoin kuivua ja kohotin maalin uunissa. Laitoin pullon kyljelleen uuniritilälle ja yritin asettaa sen niin ettei ritilän pinnat paina tippoja lyttyyn. Sen jälkeen suihkuttelin vaan mattapintaista mustaa spraymaalia pintaan ja voilà. 

Ainoa huono puoli tässä on, että kohomaali lähtee lasipinnasta irti jos sitä lähtee oikein rapsuttelemaan, joten tämä tekniikka soveltuu enemmän koristetarkoitukseen kuin käyttöastialle jota hinkataan tiskiharjalla. Mietin myös kuumaliimapisaroita, mutta sekin lähtee irti sileästä, kovasta pinnasta kun aikansa raaputtaa, ja miusta tuota maalia oli helpompi pursottaa.
Pullo ennen uunia ja spreijausta

Tein tavallisesta valkoisesta kopiopaperista sen mallisia kukkia, että kun paperin taittaa nelinkerroin, pala on sydämen muotoinen. Miulla ei ollut keltaista leimasinmustetta, joten väritin tuollasen sormityynyn tavallisella keltasella tussilla ja painelin sillä kukkiin keskustat. Taittelin kukat ylhäältä katsoen ristin malliseksi, että ne on helpompi liimata taitteista oksaan.

Kukkien näpertämistä
Lähikuvia valmiista pölynkerääjästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti