maanantai 7. toukokuuta 2012

DIY-kirjoituslipasto


Mien olen aina haaveillut sellaisesta piironkimaisesta kirjoituspöydästä, jossa kaikelle olisi oma lokeronsa. Viikonloppuna katselin askartelu-/romunkeräyspöytäni likaista pintaa ja mietin miten siitä saisi vähemmän saastaisen näköisen. Puiset askartelutarvikelokerikotkin kaipasivat samanlaista käsittelyä, ja sitten lamppu syttyi pään päällä, että nämähän voisi yhdistää yhdeksi loisteliaaksi askartelukeskukseksi.

Jos olisin löytänyt sopivia messinkisiä vetimiä ja sellaisia apteekkarin nimikelappukehyksiä, olisin voinut petsata pöydän tumman jalopuiseksi ja ehkä hioa pintaa vähän kuluneen näköiseksi. Mutta en löytänyt sellaisia vetimiä, jotka olisivat peittäneet sormenreiät huomaamattomasti, jotenka tyydyin tekemään tästä vähän modernimman näköisen. Maalihyllyllä silmiin osui Tikkurilan musta Supi saunavaha, joka kosteisiin tiloihin tarkoitettuna sopii miulle täydellisesti, sillä mie kärsin sellaisesta juomisongelmasta, etten osaa juoda vettä kaatamatta sitä joka paikkaan. Yksi kerros on sen verran läpikuultava, että jättää puunsyyt ihanasti esille. En ole ihan varma miten tämä laudevaha kestää kulutusta pitemmän päälle, mutta senhän näkee sitten aikanaan.

Eihän siitä nyt ihan antiikkista herrasväen lipastoa tullut, mutta aika kiva kuitenkin, kun ajattelee, että nämä olivat jo monta vuotta nököttöneet tuossa nenän alla. Ja molemmat olivat Ikeasta, joten ei tarvinnut pelätä, että jos tämä ei onnistukaan niin kalliit perintöhuonekalut menevät piloille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti