maanantai 8. heinäkuuta 2013

Paperiruusun ohje

Lupasin jokunen aika sitten julkaista ruusun teko-ohjeen ja tässä se nyt on. Käytin tähän ihan peruslaatuista valkoista kopiopaperia, vähän tukevampaa vihreää Cansonin paperia, erikeepperiä, rautalankaa ja vihreää kukkateippiä. Ja pelko pois, tämä ohje näyttää pitkältä kaikkine kuvineen, mutta todellisuudessa ruusu valmistuu ihan hetkessä.

Tällaiset palat siihen tarvitaan. Jos tekee isomman satsin ruusuja ja haluaa päästä vähemmällä kaavojen tekemisessä ja ääriviivojen piirtämisessä, niin periaatteessa riittää, kun piirtää yhtä ruusua kohti neljä viisiterälehtistä palaa. Kaksi palaa jätetään sitten ihan sellaiseksi ja kolmannesta leikataan pois yksi terälehti ja neljännestä kaksi.


Terälehtien reunat kiharretaan esimerkiksi saksien tylpällä reunalla. Mie olen käyttänyt paperin kihartamiseen jo kauan tuollaista savenmuotoilutyökalua, jota suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Isommat palat liimataan tötterölle tuosta pienestä kaarevasta liimapinnasta. Keskelle jää pieni reikä, josta varsi pujotetaan.

Sitten alkaa ruusun kokoaminen. Terälehdet liimataan pienimmistä alkaen yksitellen vihreällä kukkateipillä teipattuun rautalankaan. Mie tykkään taivuttaa reunan kuvan osoittamalla tavalla.

En laita seuraavaa terälehteä ihan edellistä vastapäätä, sillä tällaisia palojahan on kolme, ja se kolmas menisi silloin hölmösti ensimmäisen kanssa päällekkäin. Eli yritän saada terälehdet lomittain eri kohtiin niin ettei yksikään jää toisen peittoon.

 Ja sitten kolmas pikkuterälehti.

Seuraavaksi aletaan pujotella noita tötteröitä. Liimatippa edellisten terälehtien tyvessä pitää uuden palasen paikoillaan.

 Homman nimi taitaa olla jo selvillä tässä vaiheessa.

Ja vielä viimeiset.

Sitten on lehtien vuoro jos sellaiset ruusuunsa haluaa. Mie päätin tehdä sen näin, mutta ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä vaihtoehtoisista tavoista. Taivuttelin keskelle lehteä uran, johon liimasin teipatun rautalangan. 

Teippasin lyhytvartiset lehdet kiinni pitkävartiseen, ja tein taitoksen siihen kohtaan missä lyhyemmät varret loppuvat. Tämä taitos on se haarakohta, josta lehti erkanee varresta. On vähän helpompaa, jos teippaa ensin vain toista lyhytvartista vähän matkaa kiinni keskivarteen, ja kun sen on saanut pysymään paikoillaan, ottaa toisenkin teipattavaksi.

Lehti teipataan kukan varteen taitoksesta lähtien. Varret kannattaa ensin painaa tiukasti yhteen niin, että tahmaiset teippaukset ottavat kiinni. Näin varret saa menemään siististi vierekkäin, sillä muuten varret voivat kiertyä toistensa ympäri teipatessa ja lopputuloksesta tulee epätasainen ja möykkyinen. Koska lehden varsi jätetään myös pitkäksi, kaksinkertainen rautalanka lisää ruusun varren tukevuutta.

Ja tässä on valmis ruusu. Taivuttelin lopuksi lehteä vähän kaarevammaksi ja luonnollisemman näköiseksi. Ja tein varresta *ihan tarkoituksella* epätasaisen, että työ näette millaista siitä ei pitäisi tulla.

1 kommentti:

  1. Hei, mun blogiin tulee huomenna postaus Paperikukkasista ja koska oon saanut mun kukkiin kaavat täältä sun blogista, niin laitoin siihen postaukseen linkin tähän sun postaukseen. Ei varmaan haittaa(?), mutta ajattelin vain ilmoittaa! Mukavaa kesää sinulle! :)

    http://www.lauraloviisan.blogspot.fi

    VastaaPoista