keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Skräppikortteja

Harrastukset-sarja.
Tein 50 kappaleen satsin kortteja todellakin scrap-sanan alkuperäisessä merkityksessä. Nippu leikeltyjä vanhoja Suomen Kuvalehtiä oli nimittäin jo eteisessä menemässä roskiin, kun sain kuulla, että joku oli toivonut lisää vanhoista kuvista tehtyjä kortteja. Luulin, että olin jo käyttänyt kaikki hyvät kuvat, mutta löytyihän sieltä vielä muutama.

Mukulat. Harmi, ettei tuota kaunokirjoituspaperia ollut enempää. Olisin halunnut tehdä useamman noita 'Mitä tein viime kesänä'-kirjeitä, johon on liitetty kuva.
Leidit. Vihdoinkin löysin projektin, johon voin käyttää tuota camée-teippiä. 
Avioparit. Nuo kuvat pareista, joidenka häävalssista on vierähtänyt tovi jos toinenkin muistuttavat enemmänkin pidätyskuvia kuin hääpäiväkuvia.
Mainoksia. Huomatkaa kuinka rypyt ovat hävinneet tuolta piirretyltä naiselta, ja vain viidessä minuutissa! Tuon voiteen täytyy siis toimia.
En ole varma haluaako kukaan antaa tällaista korttia ystävälleen, mutta tämä mainos oli liian mielenkiintoinen roskiin heitettäväksi. Ensimmäiset 12 riviä käskee periaatteessa lukijaa istumaan huonoryhtisesti eteenpäin röhnöttäen, puristamaan mahanahkaa käsillä yhteen ja katsomaan mitkä kamalat makkarat vyötärölle ilmestyykään. Varsinaista tuotetta saa etsimällä etsiä sivulauseista. En väitä, että mainosten sisältö olisi jotenkin muuttunut 90 vuodessa, mutta ainakin ne nykyään haukkuvat kuluttajaa läski-moosekseksi vähän hienovaraisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti