maanantai 3. helmikuuta 2014

Vaahdotettua vartalovoita

Mie tiedän, ettei tämä ole varsinainen askartelu tai käsityö, mutta tästä tuli niin ihanaa, että se on pakko jakaa. Tein ihanan kermaista, täyteläistä vartalovoivaahtoa, joka tuoksuu suklaalta, jossa on hitunen kookosta. Ja miksei tätä voisi sipaista huuliin ja kasvoihinkin varsinkin näin talvipakkasilla. Vaahtoa tarvitsee levittää ihan pikkiriikkisen ja se sulaa ihon lämmöstä. 

Sulatin noin desin kaakaovoiraastetta, puoli desiä kookosöljyä ja puoli desiä karitevoita vesihauteessa ja sekoitin joukkoon puoli desiä manteliöljyä. Annoin jäähtyä jääkaapissa välillä sekoitellen, ja kun pinta alkoi jähmettyä aloin vaahdottaa seosta sähkövatkaimella. 

Ensin kyllä sössin homman viemällä kulhon parvekkeelle liian pitkäksi aikaa, jolloin reunat ehtivät jähmettyä parin sentin paksuudelta. Vaahdosta tuli rumaa ja kokkareista, vähän niin kuin liian pitkään vatkattua kermavaahtoa, jossa oli kiinteitä voin palasia joukossa. Jouduin siis sulattamaan ja jäähdyttämään mömmön toistamiseen, jotta sain aikaiseksi hieman notkeampaa, kauniin kiiltävää marenkista vaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti