perjantai 28. marraskuuta 2014

Vihreä kynttelikkö


Jokunen joulu sitten sutkauteltiin, ettei pidä puhua mustasta joulusta, vaan positiivisemmin vihreästä. Kun vihreä sattuu vielä olemaan miun lempiväri, niin päätin ottaa sen tämän jouluisen kynttiläasetelman pääväriksi. Löysin Clas Ohlssonilta kätevän peltisen kynttelikön, joka on sopivan mallinen ikkunalaudalle tai koristeeksi keskelle ruokapöytää. Tässä ei ole käytetty materiaaleina mitään harvinaisia ihmeellisyyksiä, kaikki löytyy ruokakaupasta ja kotipihasta.


Limetteihin sain lisää mielenkiintoa ja koristeellisuutta kaivertamalla kuoreen kuvioita. Tähtien leikkaamisen aloitin piirtämällä kuoreen pentagrammimaisen viiden viivan tähden. Piirsin apuviivat vihreällä tussilla, jotta mahdolliset tahrat valkoisessa osassa olisivat huomaamattomia. Leikkasin terävällä mattoveitsellä viivoja pitkin varoen leikkaamasta liian syvään. Huuhtelin leikkausjäljet varmuuden vuoksi sitruunamehulla ruskettumisen ehkäisemiseksi. Neilikkakoristelusta ei tullut yhtä kiva kuin tähdistä, sillä neilikat jäivät törröttämään suhteellisen korkealle pienessä hedelmässä, mutta limen ja neilikan tuoksuyhdistelmästä tykkäsin kovasti. Yhdistettynä havuihin tuo asetelma tuoksuu tosi hyvältä, niin kuin hyvälaatuiselta, raikkaalta partavedeltä.


Tässä on kovassa päivänvalossa otettuja dagen efter -kuvia. Raidallisessa limessä on havaittavissa vähän ruskettumista reunoissa, sillä kaiversin sen tylsällä leikkurilla ja leikkausjälki jäi vähän röpelöiseksi.


1 kommentti: