sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Hirvenpää


Mietin pitkään mitä voisin antaa isälleni synttärilahjaksi. Olin jossain nähnyt vanerista tehtyjä kolmiuloitteisia kauriin päitä ja lähdin koittamaan osaisinko tehdä samanlaisen paperista. Tässä ei siis ole käytetty mitään liimaa tai teippiä, vaan koko homma pysyy koossa paloihin leikattujen viiltojen ansiosta.

4 kommenttia:

 1. Moikka!

  Ihan mieletön!!!!!!!!!!!! Ihailin kans jossai Plazassa sitä vanerihirveä. Mikä paperi pysyy noin hyvin kuosissa? Onko toi pitkä turpaosa samanvahvuista paperia kuin "poskilihat". Osaisit varmaan aika helposti tehdä samanmoisen myös ohuesta vanerista - kai muistit piirtää kaavat?

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Koko höskään on käytetty samaa kartonkia. Tämä on siis vaan semmonen 15-senttinen, että sen takiakin se pysyy kuosissa. Jos haluaisi tehdä ihan ison pään niin siihen kannattais laittaa useampi sivuprofiilisiivu tukemaan.

  Tää on kyl siitä hyvä, että vaikka alkuperäiset kaavat häviäisikin, tuon pään voi purkaa, piirtää paloista kaavat ja kasata uudestaan kokoon. Eli periaatteessa hirvenpään vois lähettää kirjekuoressakin, kunhan saaja on tarpeeksi näppäräsorminen :)

  VastaaPoista
 3. Moi!

  Mistä nuo mallit olet löytäny tuohon hirvenpäähän?
  Pystytkö laittamaan s-postilla skannatut palaset.

  VastaaPoista
 4. Leikkasin nuo palat omasta päästä. Etsin kuvia hirven päistä eri kuvakulmista ja päättelin niistä missä kohtaa mikäkin kohouma ja kuoppa on. Valitettavasti tuo pää lähti lahjaksi eikä miulle jäänyt siitä sen kummempia kaavoja.

  VastaaPoista