sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Mikki Hiiri -kello


Miun on jo pari vuotta tehny mieli askarrella jotain steampunk-henkistä eli ikään kuin sellaista 1800-luvun sci-fiä, jossa käytetään paljon messinkiä ja kellokoneistoja ynnä muuta. Eli edistynyttä teknologiaa, jossa hyödynnetään höyryvoimaa mikrosirujen ja muiden nykyajan hapatusten sijaan. Nyt ajattelin ottaa härkää sarvista ja ostin kirpparilta muutaman halvan kellon, joiden kanssa harjoittelin kellon avaamista ja koneiston osien irrottamista ehjänä. Näissä nykyajan halpiskellojen koneistoissa on melkein enemmän muovisia osia kuin metallisia, joten niitä ei voi käyttää varsinaisiin steampunk-projekteihin, mutta en raaskinut heittää niitä poiskaan.

Kun koneiston ottaa pois, kellon kuorten sisään jää muutaman millin syvyinen tila, johon voi laittaa kaikkea pientä kivaa, kuten prässättyjä kukkia, bling-blingiä, ötököitä tai rakentaa vaikka pienoismaiseman esimerkiksi paperista 3D-korttien tekniikalla. Rannekkeen voisi myös poistaa ja tehdä kellon kotelosta riipus. Mie päätin kuitenkin tehdä tästä ekasta kellosta ihan "perinteisen" Mikki Hiiri -rannekellon käyttämällä niitä ylimääräisiä muovisia rataksia.

Vinkki niille jotka haluavat avata rannekellon: Seuraa tarkasti kellon taustalevyn saumaa, jossain kohtaa pitäisi näkyä pienen pieni lovi tai syvennys. Laita tähän loveen pikkuinen kellosepän ruuvimeisseli tai veitsen terä ja kampea sillä levy irti. Koneisto irtoaa kunhan saa kellon nupin ensin irti ja se onkin yleensä aika tiukassa. Nokkapihdit ovat liian kömpelöt sen irrottamiseen, mutta leikkureiden terät ovat tarpeeksi kapeat, että niillä saa nupin kaulasta otteen. Nuppi on kuitenkin terästä tai jotain muuta tiukkaa tavaraa, ettei se mene poikki leikkureiden leukojen välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti