torstai 27. lokakuuta 2011

Pitsikaulakoru


Löysin kirpparilta pieniä pitsiliinoja, joissa oli monessa pikkuvirheitä, joten en voinut käyttää niitä sellaisenaan mihinkään. Päätin leikata niistä huonot pois ja tehdä niistä tällaisen päivitetyn version vanhanajan hienon rouvan pitsikauluksesta camée-korulla. Kovetin pitsin jäykäksi ja ompelin siihen pelkistetyn kutistemuovikorun. Halusin tehdä korun naisesta yhtälailla modernimman, joten piirsin niille nykyaikaisemmat kampaukset kiharanutturoiden sijaan.
2 kommenttia:

  1. Oi, onpa kivoja! Ihan mielenkiinnosta, millä kovetit pitsin? Sokerivesi ei ehkä ole kaikista toimivin ihoa vasten, siksi pälkähti kysymys mieleen. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, sokerivedellä tärkkääminen ei ole tähän paras vaihtoehto, kun se ei ole hikoilun/vedenkestävää. Kangasta voi kovettaa tavallisen tärkin lisäksi Paverpol-nimisellä aineella, jota saa ainakin Sinellistä. Mie en kyseistä ainetta löytänyt meidän kaupungin kaupoista, joten kahlasin monta askarteluaiheista keskustelupalstaa läpi ja tosi monet suosittelivat käyttämään ihan tavallista puuliimaa vedellä laimennettuna. Puuliimassa on se hyvä puoli, että halvempaa ja monikäyttöistä. Paverpol kovettaa materiaalin kivikovaksi, kun taas puuliimaseos teki pitsistä tosi jämäkkää, mutta silti pikkuisen taipuisaa, mikä oli aika miellyttävä ominaisuus tällaisessa korussa. Puuliimallakin saa kuulemma ihan kivikovaa aikaiseksi, kunhan sitä laittaa useamman kerroksen.

    VastaaPoista