perjantai 10. toukokuuta 2013

Kukannuppu kutistemuovista


Miun on tarkoitus opettaa kutistemuovin käyttöä parin viikon päästä, joten tein sitä varten muutaman korun mallikappaleiksi. Tässä on taivutetusta kutistemuovista ja makeanveden helmestä tehty kukkka, jonka malliin hain vaikutteita Kalevala Korun Lumikukasta ja lyhtykoisosta. 

Muotoilin kutistetun kukka-aihion ison, noin sentin levyisen muovihelmen ympärille. Terälehtien kanta on melko ohut, joten terälehdet antoivat sen verran periksi, että muovihelmen sai vielä tongittua ulos parsinneulan kanssa. Ja kuten aina kutistemuovitöitä taivuteltaessa, pienet lapset on hyvä lukita huoneisiinsa, koska siinä tulee väkisinkin sadateltua. Viimeistään silloin kun kuuma muovin pala polttelee kädessä ja se muottihelmi kieri juuri uunin ja kaapin väliin.5 kommenttia:

 1. Ihan mahtavia juttuja niin tämä kuin edellisetkin! Minulla menee kutistemuovin taittelu pääsääntöisesti kiroiluksi.

  -Paula

  VastaaPoista
 2. Vautsivau!! Mä en ole tehnyt mitään taivuteltuja kutisejuttuja, mut nyt tuntuu siltä että pitäis! Haluisin päästä sun oppiin, teet niin mahtavia juttuja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos, kiltit lapset! Kiva huomata etten kärsinyt niitä lieviä palovammoja ja hermojen menettämisiä ihan turhaan.

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis koru, ja ihanan värinen :)

  VastaaPoista