maanantai 6. toukokuuta 2013

It's bigger on the inside


Yle näyttää taas Doctor Whon jaksoja, ja sen kunniaksi koristelin nahkaisen olkalaukun kansiläpän Tohtorin viisailla sanoilla Gallifreyn aakkosilla kirjoitettuna. Yritin pitkään sommitella 11. tohtorin lausahdusta: "'Cause look at me, I'm confident. You want to watch that, me, when I'm confident." ja Yhdeksännen viimeisiä sanoja: "You were fantastic. And you know what? So was I!" mutta en vain saanut muodostettua niistä tarpeeksi esteettistä ja tasapainoista kuviota. Kun yhdistin Kympin tunnuslauseen Allons-y! (=Lähdetään!) hänen viimeisiin sanoihinsa "I don't want to go!", miun töherrys alkoi jo näyttää joltain. Mutta pitihän se arvata, että mitkään ylevät lauseet eivät kunnolla natsanneet, ja lopulta jouduin tyytymään tuohon "Do what I do. Hold tight and pretend it's a plan."

Olin ostanut tätä varten oikeaa nahkamaalia, mutta se ei läpäissytkään raaputustestiä tällä pinnalla. Kokeilin kaikkea mitä miun laatikoista löytyi ja kultamaalitussi osoittautui kestävimmäksi, ja se sopi myös värinsä puolesta täydellisesti. Tuo Sakuran ohut kultatussi oli siitäkin purkkimaalia parempi tähän työhön, että viivoista tuli tasapaksuja ja maalijäljestä tasaista. Ennen kultausta hahmottelin apuviivoja valkoisella kuivalla akvarellikynällä, jonka sai lopuksi pyyhittyä hyvin pois.

Kirjaimet muodostuvat ympyröistä, jotka joko hipovat tai leikkaavat ulkokehää tai ovat kehän sisä- tai ulkopuolella, sekä viivoista tai pisteistä. Sanan ensimmäinen kirjain on kello kuuden kohdalla sanakuplassa ja kirjaimet luetaan vastapäivään. Lauseet muodostuvat samalla periaatteella. Olen aika tyytyväinen, miten hyvin Do ja I lomittuvat sanan what w:n ja t:n aukkoihin.1 kommentti: