keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Gentlemen, start your engines!


Aloitin joulukuussa uuden työn ja muutin uuteen asuntoon, joten en ehtinyt saada lahjoja valmiiksi ihan jouluaatoksi. Tai edes loppiaiseksi. Mutta jos ennen ensi joulua saisin ne annettua, niin olisin tyytyväinen. Poikasille tein tällaisen automaton malliin maalatun pituusmitan. Jokainen poika saa valita mieleisensä auton, ja sitten vain selkä seinää vasten. 


Tie on maalattu magneettimaalilla ja auton pohjaan on liimattu magneetti. Autot ovat normaaleja pikkuautoja pienempiä ja siis myös kevyempiä, joten ne pysyvät hyvin kiinni, vaikken löytänytkään supervahvoja magneetteja. Kaistat ovat kahden sentin pituisia ja niiden välit kolme senttiä. Lisäksi matkalla on satasen lätkä metrin kohdalla ja 120 km etäisyyskyltti 120 sentin korkeudella. En viitsinyt merkitä numeroita sen tarkemmin, koska eihän tämä mikään virallinen taulukko ole. Ja onhan "rivitalon ensimmäinen päivänkakkara" hauskempi pituus kuin kylmä ja kliininen 90,5 cm. 


Pähkäilin pitkään mille pohjalle tämän maalaan, mietin jo ihan peruslautaakin, mutta se oli miusta liian painava ja massiivisen oloinen. Lopulta keksin yhdistää kolme tavallista maalauspohjaa pitkäksi pötköksi.


Suvun vanhemmat jäsenet voivat mitata vastaantulijoiden kaistalla omaa kutistumistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti