sunnuntai 25. toukokuuta 2014

SeinäkukkanenHankin talvella hirvensarvisaniaisen mielessä ajatus sen nostamisesta seinälle täytetyn hirvenpään tapaan. Halusin kuitenkin ensin katsoa selviääkö trooppisten metsien eläjä kerrostalon kuivassa ilmassa. Liekö syynä saniaisen kanssa ottamani yhteissuihkut, joiden aikana ja jälkeen se pääsi nauttimaan kylppärin kuumasta kosteasta ilmasta vai mikä, mutta se selvisi talvesta hengissä, joten päätin nostaa sen seinälle ansaitsemalleen kunniapaikalle.


En löytänyt pohjaksi ajan patinoimaa raakalautaa, joten Ikeasta ostettu leikkuulauta sai kelvata. Kastelun voi hoitaa nyt upottamalla kasvi veteen lautoineen päivineen, tai suihkuttelemalla juuripaakku kosteaksi jos ei ole tarpeeksi isoa saavia. Ylimääräisen veden annetaan valua pois ennen kuin saniainen nostetaan takaisin paikoilleen.


Toppasin juuripaakkua sammaleella ja kiinnitin kasvin lautaan naulojen ja rautalangan kanssa. Kiinnitykseen voi käyttää myös vaikka kanaverkkoa tai siimaa, jos pelkää että kasteltu rauta ruostuu puhki.


Suunnittelin ensin jakavani kasvin useammaksi yksilöksi. Ehdin repiä yhden osan irti ennen kuin päätin pitää ison saniaisen sellaisenaan, sillä se oli aika kivan muotoinen. Pikkuisesta tein riippuvan kokedama-kasvipallon.


Sammaleen sisällä on juurien lisäksi vähän turvetta, ja pallo on kursittu kokoon rautalangalla. Tuosta tulee miulle jotenkin mieleen ne Harry Potter -universumin siivekkäät pallot, jotka ovat kai sieppejä suomeksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti