sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Valkovuokkokirja


Miun oli tarkoitus julkaista tämä vasta ensi sunnuntaina, mutta päätin olla kiva ja laittaa tämän jo nyt, että halukkaat ehtivät myös tehdä tällaisen. Yllätys menee kyllä vähän pilalle meijän äitiltä, mutta ajattele nyt, maman, miten mukavan ja yhteistä hyvää ajattevan lapsen olet kasvattanut.


 Kyseessä on siis kirja, jonka kansi on lehden muotoinen ja sivut ovat kukan malliset.
Kun kirjan avaa auki ja nyörit sitoo kiinni, se muodostaa valkovuokon. Yhdellä puolella on keltainen keskusta, toisella vihreä kanta.1. Tähän kuusiterälehtiseen vuokkoon tarvitaan kuusi neliötä, joihin tehdään taitokset ristiin ja rastiin. Kulmittain menevät taitokset kannattaa tehdä eripuolille paperia, ja nuo sivun keskeltä menevät taitokset samalle puolelle. Näin paperi taittuu kuin itsestään seuraavassa työvaiheessa.
2. Neliöt taitellaan tuolviisii kun tuossa toisessa kuvassa.
3. Nivaska leikataan terälehden muotoon.
4. Toiselle puolelle kukan keskustaan lisätään keltaista ja toiselle vihreää. Jos käyttää ohutta paperia ja oikein märkää vesiväriä, kannattaa varoa, ettei väri vuoda taitoksista paperin toiselle puolelle.
5. Paperin kuivuttua kokonaan paperit taitellaan taas niin kuin ne oli, ja taitellun palasen takakansi liimataan seuraavan etukanteen. Liimaa levitetään koko pinnalle.
6. Saranana käytin kangasnauhaa.
7. Lopuksi kirjaan liimataan kannet, joihin voi laittaa nyörikiinnityksen. Miulla ei ollut oikean väristä kartonkia, joten liimasin rypistettyä silkkipaperia sille väärän väriselle.
8. Kirjassa on kuusi aukeamaa, joihin voi kirjoittaa vaikka runoja tai mietelauseita.

2 kommenttia:

  1. Ihana, semmonen ohje, että minäkin ehkä pystyn, kokeilen, jahka saan muut jutut alta pois. Kiitsa!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva.Täytyy laittaa muistiin, ehkä tehdä myöhemmin. Minä tänä vuonna väsäsin noita suodatinpussi ruusuja äidille.

    VastaaPoista