perjantai 12. joulukuuta 2014

Paperilyhty


Tämä valotalo on ehkä vähän liian suuri miun pikkuiseen huonekuuseen, mutta isommassa kuusessa näistä tehty lyhtykylä voisi näyttää aika kivalta. Idean näin Makezinessa, mutta mie muuntelin vähän talon kaavaa, jotta se mahtuu A4:lle. Neliön mallisen seinän ja lattian sivun pituus on 6,5 cm, harjakorkeus on noin 10 cm. 


Tuo noin 8 mm korkea kaistale, joka jää katon ja seinän väliin liimataan katon reunaan kiinni, ja sen ansiosta talo pysyy koossa vaikka vaikka sitä roikotetaan katonharjasta ja LED-tuikku tuo vähän lisäpainoa. Käytin tässä paperia, jonka neliömassa on 140 g/m² eli suomeksi ilmaistuna tavallista kopiopaperia paksumpaa paperia. Sellaista hyvää ja edullista paperia, jota halpahalleista saa vesivärilehtiön nimellä.


Katon harjaa ei liimata kiinni, jotta kynttilään pääsee käsiksi, silti talo pysyy koossa oikein mallikkaasti. Ripustuskoukkukin on irroitettavissa, mikä helpottaa myös koristeen paikalleen asettamista. Koukun voi laittaa tuuhean oksan tyveen, ja vasta sitten siihen ripustetaan talo roikkumaan; näin ei tarvitse pujottaa koristetta koko matkalta oksaa pitkin ja samalla riipiä sitä kaljuksi neulasista.


Tietysti tällä kaavalla voi tehdä myös pieniä lahjarasioita, vaikkapa joulukarkeille. Talon voi koristella piparkakkutalon näköiseksi tai vaikka muistuttamaan lahjan saajan kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti