perjantai 26. joulukuuta 2014

Turtlesit


Joulupukki toi Tupulle, Hupulle ja Lupulle Turtlesien naamiot, reppuhihnoilla varustetut kilvet ja aseet. Kilvet ovat pehmeää fleeceä ja kuva otettu salamalla kiitos joulukuun olemattoman päivänvalon, joten kilven kuviota ei näe kunnolla, mutta se on hyvin autenttisen kilpikonnamainen. Etuvasemmalla olevan kilven tein irtopalasista omalla kaavallani, mutta se oli aika vaikea ommella. Etsin netistä helpomman kaavan, jolla kilpikonnamainen kuvio ommeltiin soikeaan yhtenäiseen palaan, jonka reunoista oli leikattu pois kapeat siivut, jotta kilvestä tuli kupera. Nöyrä mielipiteeni on, että miun tavallani kilvestä tuli paremman mallinen. 

Naamiot on tehty huovasta ja leveästä kuminauhasta. Toinen puoli on värillinen, toinen musta, jotta näitä voi käyttää myös rosvo- tai pesukarhuleikeissä. Vaarattoman pehmeät aseet tein mustasta 6 mm paksuisesta softiksesta, jota ostin Tukholman Panduro Hobby -kaupasta. Paluumatkalla löysin Helsingin Hobbypointista lisää samanlaista paksua vaahtokumia valkoisena, mutta se muovikassi jäi valitettavasti junaan. Terät maalasin hopeiseksi akryylimaalilla. Donatellon bo-sauvan liimasin kokoon jämäpalasista ja päällystin mustalla erkalla ja violetilla huovalla. 

Softiksen liimaaminen on aina ongelmallista. Mikään ei hitsaa osia kunnolla kiinni, mutta kun kokeilin tässä useampia liimoja, parhaimmiksi osoittautui Pattexin No More Nails, jolla liimasin bo-sauvan osat yhteen, ja Scotchin Gel Glue, jolla liimasin huopasuikaleet softikseen. Uhulla on myös Soft-liimaa pehmeille huokoisille materiaaleille, jota voisi kokeilla, mutta miulla ei sitä nyt ollut.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ne oli kieltämättä aika ihanan näköset poikien päällä. Harmi kun pojat oli niin paljon oikeita kilpikonnia nopeampia, ettei heistä saanut kuvia. Mie mietin pitkään tekisinkö mie noille aseille jonkinlaisen pidikkeen kilpeen, mutta ajan puuttessa jätin sen tekemättä. Mutta hyvinhän nuo pitkät miekatkin sujahti yöpuvun housunpuntteihin.

      Poista