maanantai 6. huhtikuuta 2015

Omenankukkia


Tässä on ohje kaikille miun kaltaisille, jotka olisivat lapsena halunneet kukkivia omenapuun oksia maljakkoon, mutta joutuivat tukahduttamaan kauneuden kaipuunsa käytännöllisyyden vuoksi. 

 

Omenapuun oksassa avoinaiset kukat ja nuput muodostavat lehtien ympäröimiä terttuja. Kukkien näpräämisessä meni jokunen tovi, minkä vuoksi oikasin lehtien tekemisessä leikkaamalla ne leikkurilla. Tästä johtuen lehdet eivät ole ihan aidon näköisiä, mutta eiväthän ne tässä olekaan pääosassa.


1. Kerin ohutta narua liimaputkilon ympärille, ja sain siitä sopivan mittaiset heteet kahteen kukkaan. 

2. Lankani oli aika pehmeää, joten jämäköitin sitä maalaamalla sen luonnonvalkealla askartelumaalilla. Leikkasin heteet sopivan mittaisiksi, erottelin toisiinsa liimautuneet pätkät erilleen ja dippasin päät keltaiseen maaliin. Jos haluaa oikein isot siitepölypallerot, voi päät dipata useamman kerran.

3. Suodatinpussipaperista leikatut terälehdet pyöritin kuppimaisiksi pallokärjellä pehmeää alustaa vasten.

4. Liimasin terälehdet kärjistään kiinni tähden muotoiseen verholehtipalaan niin, että ne asettuvat vihreiden sakaroiden väliin. 

5. Puhkaisin keskelle reiän naskalilla ja pujotin ruskealla florateipillä päällystetyn varren siitä läpi. Puristin kukan keskustan pohjalle liimaa, johon hedelankojen tyvet tarttuivat kiinni.


Nuppuja varten liukuvärjäsin terälehtiä vaaleanpunaisiksi tarttumalla leveään päähän pinseteillä ja kastamalla terälehti ensin kokonaan veteen ja sitten dippaamalla terävä kärki vedellä ohennettuun askartelumaaliin. Liimasin varteen pyöristeyt terälehdet reilulla turauksella kuumaliimaa ensin kaksi vastakkain, ja sitten kolme ulommalle kehälle. Lopuksi piilotin terälehtien tyvet vihreän verholehtipalasen alle.

4 kommenttia:

 1. Voi kuinka kauniita, olet tosiaan jaksanut näpertää. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania, niin aidon näköisiä, että tuoksuvat nenään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihinhan voisi suihkauttaa vähän hajuvettä :)

   Poista