torstai 8. syyskuuta 2011

Sininen lyhty

Löysin Tarjoustalosta sopivan mallisen lyhdyn mininukkekotia varten. Käytin lattiaan ja kalusteisiin taas samoja puulastoja, mutta tällä kertaa petsasin ne tammen väriseksi.

Kirjoituslipaston rulo-kannen tein paperille liimatuista hammastikuista ja vetimet helmistä. Kaappikelloon käytin riipuksissa käyttämiäni lasilevyjä ja kellotaulun päälle liimasin suojaksi pyöreä epoksitarran. Kaj Stenvallin taulun leikkasin seinäkalenterista.

Lampunvarjostimen tein huurrekutistemuovista, muotoilin sen kartioksi kiiltävä puoli päälle päin, jotta se näyttäis enemmän lasiselta. Kauriin pää on sarvia lukuunottamatta polymeerimassaa. Sarvet väänsin rautalangasta, päällystin kukkateipillä ja maalasin lopuks emalimaalilla. Pää on istutettu puulätkälle.

Sohvan runkona on taas niitä puulastoja, jonka päällä on huovutetut villapehmusteet ja päälle ommeltu kangas. Jalat on grillitikuista. Lintuhäkin tein niin, että lävistin kutistemuovipyörylän rautalangoilla, kutistin, ja taivuttelin langat jalaksi ja häkin kuvuksi.

Mielenkiintosinta tässä on se, että tuota tammipetsiä lukuunottamatta en ostanut tätä varten mitään materiaaleja tai työkaluja, vaan kaikki tämä lojui jo valmiiks miun nurkissa väijymässä.

1 kommentti:

  1. Wau oikein tuplaweellä!Ihan hiivatin hieno-varsinkin tuo peuran pää :) Kylläpäs on julmaa kun joku on näin lahjakas ;D Perhosbonsai...liian upea!! ja nämä nukkekotiboxit *huokaus* Aaaww :D Sussa on selkeesti askartelugurun ainesta :D

    VastaaPoista