perjantai 6. maaliskuuta 2015

Kiviriipus hopeakehikossa

     
Vietin hiihtolomaviikon illat kansalaisopiston kurssilla hioamassa korukiviä. Tein pääosin spektroliitistä tämän mallisia soikeita kapussikiviä, joihin voi liimata riipus- tai rintaneulapohjan tai joille voi punoa kehikon hopealangasta. Spektroliittilätkistä tuli aika komeita ja halusin niihin koristeelliset kehikot, mutta miun oli ensin opeteltava taivuttelemaan yksinkertaisempi häkki. Tämä kivi taitaa olla äitini hioma, koska löysin sen hänen tavaroistaan. Päätin ottaa sen nyt käyttöön, kun tuo jadenvihreä sopii niin kivasti hopeaan.

Aloitin kehikon tekemisen mittaamalla neljä sopivan mittaista pätkää 0,8 mm paksuista jäykkää hopealankaa ja kieputtamalla ne keskeltä yhteen pehmeällä 0,3 mm paksuisella langalla. Käytin pyöreää lankaa, mutta puolipyöreät tai neliön malliset langat olisivat kyllä pysyneet helpommin litteästi rinnakkain. Uloin neljästä langasta taipui kiven taakse tueksi, seuraava pätkä pitää kiveä paikoillaan sivusuunnassa, ja näiden lankojen päät muodostavat ripustuslenkin. Toiset kaksi pätkää kulkevat etupuolella ristikkäin ja kääntyvät sitten taakse tukiristikoksi.

Tämä selkeän yksinkertainen kehikko oli helppo tehdä ja sopii vaikka sileän rantakiven ympärille, jos haluaa kantaa loman muistoa konkreettisesti aina mukanaan. Lisää ideoita ja tarkempia ohjeita löytää esimerkiksi hakusanoilla "wire wrapping" tai "wire wrapped jewelry".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti