maanantai 30. maaliskuuta 2015

Paperiruusun tekeminen kuvioleikkurilla


Jos omistaa kuvioleikkurin, joka leikkaa piparkakun mallisia paloja, voi tehdä vähällä vaivalla ison satsin paperiruusuja. Ilman leikkuriakin selviää jos omistaa piparkakkumuotin. Sen avulla voi piirtää ääriviivat tai jos haluaa päästä nopeammin, voi muotin reunat painaa sopivan väriseen leimasintyynyyn ja leimata ääriviivat paperiin. 


Piparkakkuun leikataan syvät halkiot ja reunoja taivutellaan rullalle. Varsi liimataan kuumaliimalla keskipisteeseen, ja yhteen terälehteen vedetään liimavana keskelle pystysuunnassa. Terälehti rullataan tötteröksi ja nostetaan pystyyn. Kun liima on kovettunut, tötterön ympärille aletaan liimata muita terälehtiä. 
Seuraavaa kerrosta liimatessa kannattaa vetää ohut viiva liimaa poikittain terälehden keskivaiheille, se kyllä riittää pitämään kukan koossa. Kokeilukappaleessa laitoin liimaa myös tyveen varren ympärille, mutta sillä tavalla ruusun pohja levisi ja uloimmat kerrokset oli vaikea saada kiinni kauniisti. On makuasia missä vaiheessa alkaa käpristää terälehtien reunoja ulospäin, ja kuinka monta kerrosta paperia laittaa. Nupun saa tehtyä yhdelläkin palalla, oikein avoinaiseen kukkaan menee viitisen palasta.


Tähden muotoisen kukan leikkurilla saa tehtyä verholehdet. Hapsutin vähän reunaa, käpristin kärkiä ja liimasin vihreän palan paikoilleen. 

1 kommentti: