perjantai 20. maaliskuuta 2009

Miljoona, miljoona, miljoona ruusuaInnostuin nysväämään paperista ruusuja, kun huomasin taas tappaneeni yhden oikean ruukkukasvin. Käytin noissa sellaista vähän tavallista kartonkia ohuempaa paperia, joka on kuitenkin selkeästi jämäkämpää kuin esimerkiksi tulostuspaperi. Taivuttelin terälehtien reunat sellaisella askartelukaupasta löytämälläni metallisilmukalla, jonka oikeaa nimeä tai käyttötarkoitusta en tiedä. Lehdet on tehty kahdesta paperin palasta, joiden väliin on liimattu ohut rautalanka.

Kun olin tehnyt sormet verillä pari ruukullista ruusuja, aloin miettimään mitä muita kukkia olisi mahdollista tehdä paperista. Orvokki oli aika simppeli askerrella ja siitä tuli ihan tunnistettavakin. Tuossa toisessa kuvassa alhaalla on hortensian oksa, jonka "hyötysuhde" ei ollut paras mahdollinen, eli siinä sai nähdä aika paljon vaivaa eikä lopputulos siltikään ollut sitä mitä kuvittelin. Nämä kuvat on otettu vieraalla kameralla, joten on varmaan parasta kuvailla, miltä nuo kukat näyttää luonnossa. Tuon hortensian kukinto koostuu (ihan liian) monesta pienestä neliterälehtisestä kukasta, jonka keskustan läpi kulkee rautalanka, johon on vielä pujotettu pieni lasihelmi. Helmistä lähtee kiva pikku helinä, joten tuo oksa soveltuu vaikka prinsessaleikkeihin haltijakummin taikasauvaksi.

Miulla ei ole näihin kukkiin tämän parempia ohjeita tai malleja, nuo on kasvikirjojen kuvien avulla tehty. Sitten kesällä voi käydä poimimassa kukkia ja repiä ne osiin terälehti kerrallaan ja tutkia siten niiden rakennetta.2 kommenttia:

  1. Kiits kiits. Noista ruusuista on yks tulossa teille, kunhan tuutte vaan hakemaan. Oli muuten aika hauskaa tuoda nuo kukat tänne landelle junassa kun oli kolme muutakin kassia kannettavana.

    VastaaPoista