lauantai 28. maaliskuuta 2009

Vaihtoehto pääsiäismunille


Marimekon sisustuskankaiden kuvastossa oli niin kivoja kuoseja, että niistä oli pakko tehdä jotain. Tein pääsiäis/kevätasetelman paperipalloista, jotka ovat muodoltaan ikosaedrin tyylisiä eli koostuvat 20:stä tasasivuiseksi kolmioksi taivutellusta paperiympyrästä, joiden ylimenevät reunat on liimattu yhteen. A vot. Samalla tavalla voi tehdä vaikka joulukuusen koristeita.

Löysin myös reilu vuosi sitten tekemäni perhoskortin. Perhosen isommat siivet on tehty laskostamalla neliön muotoinen pala kulmittain ja pienemmät siivet vähän pienemmästä, suorakaiteen muotoisesta palasta. Pienempien siipien kulmat pyöristettiin saksilla ja taiteltiin haitarilaskoksille pitemmän sivun suuntaisesti. Siivet sidottiin yhteen rautalangalla ja rautalangan päistä muodostui tuntosarvet.

1 kommentti:

  1. Joo kertakaikkiaan hienot pallot! Ja jo paikalta poistuneena uskallan nyt tunnustaa (en muista tunnustinko eilen) että yhden mustavalk.pallon pala irtosi liimauksista kun näpri sitä!:) Mutta piilotin sen varmasti hyvin muiden pallojen sekaan!:D

    VastaaPoista