perjantai 20. maaliskuuta 2009

Tehohenkilöitä ja taideväärennöksiä

Meidän perheessä on sattunut niin ihanasti, että myö kaikki kolme kakaraa ollaan synnytty neljän vuoden sisällä. Tämä siis tarkoittaa, että meistä on voitu ottaa ala-asteella ihania sisaruskuvia, joissa meillä on yhteensopivat neulepuserot. Siinä hengessä leikkelin tämän sisaruskuvan ottamalla mallia Tehotytöistä eli Powerpuff Girlseistä. Tuo sinipukuinen on siis poika, joten sillä ei ole mekkoa, vaan shortsihaalarit. Tai niin sen äiti ainakin sille uskotteli. Ja kuten oikeastikin, yksi meistä on albiino; Iso-Al, Vanha Allu. Vaaleanpunaiset silmät ja kaikki.

Toisena askarteluprojektina meillä on tällä kertaa paperifiligraanityöt, joista löytyy lisää tietoa googlettamalla paper coiling tai quilling. Kyse on siis parin millin levyisten paperisuikaleiden rullaamisesta ja liimaamisesta. Suikaleita saa valmiinakin, mutta jos haluaa sotkusemman lopputuloksen niin niitä voi leikellä itsekin mattoveitsen ja viivottimen kanssa. Tähänkin tekniikkaan löytyisi ihan varta vasten valmistetut välineetkin, mutta mielikuvitusta käyttäen selviää kotoa löytyvillä tarvikkeillakin. Mie esimerkiksi rullasin nuo suikaleet hammastikun ympärille. Liimahuuruja aikani hengitettyäni sain idean koittaa miltä Van Goghin maalaukset näyttäisivät tällä tavalla toteutettuna, niissähän on aika paljon samoja muotoja.

Pyydän, että ajattelette tässä enemmän tuota ideaa kuin toteutusta, sillä kaikkine liimatöhryineen tuo näyttää jonkun humalaisen kolmivuotiaan tekemältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti