perjantai 10. joulukuuta 2010
Linnunsyötti
Linnutkin ansaitsevat juhlavampaa ruokaa jouluna, ja mie teinkin niille oman pikku kuivakakun kookosrasvasta ja linnunsiemenistä. Oliskohan tuohon 15 sentin kakkuvuokaan mennyt nelisen desiä siemeniä ja 100 g rasvaa, joka tapauksessa niin että kaikki siemenet oli selvästi märkiä sulasta rasvasta ja sekoituskulhon pohjalla oli tilkkanen "vapaata" rasvaa. Annoin seoksen pikkusen jähmettyä ennen kuin lusikoin sen muottiin ettei kaikki sula rasva valu muotin pohjalle. Kakku jähmettyi ihan huoneenlämmössäkin muutamassa tunnissa. Kun tuli irrottamisen aika, kastoin vuoan nopeasti kuumaan veteen. Ja siis todellakin kannattaa ihan vaan dipata se veteen eikä antaa hautua, ettei rasva lähde taas sulamaan ja päälimmäiset siemenet rapisemaan.
Jos ajattelee tehdä näitä lahjaksi ja välttämättä haluaa paketoida kakun kauniisti sellofaaniin, niin kannattaa käyttää sidosaineena liivateliuosta ikävästi tuhrivan rasvan sijaan. Ostin eläinkaupasta pienen pussin papukaijaseosta, koska en tarvinnut mitään monen kilon säkkiä. Se oli myös nätimmän näköistä kuin tavalliset lintulautamixit, koska siinä oli jotain värillisiä vitamiini/hivenainerakeita joukossa. Toivottavasti tuommonen eksoottisempi ruoka maistuu meijän tinteille. Mut jos ilmanen ruoka ei kelpaa, ni sit ei voi mitään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti